tiistai 7. kesäkuuta 2011

Spinach&Feta Pie (Pinaatti-fetapiirakka)


Tämä on todella hyvä ja simppeli feta-pinaattipiirakan ohje. Täytteen ohje on ystävältä saatu ja itse muokattu, pohja taas on jostain vanhasta keittokirjasta. Meidän piti tehdä erääseen koulun tilaisuuteen ystäväni kanssa ruoat (koska meidät oltiin nakitettu ruokavastaaviksi). Äitini sitten ehdotti, että mitä jos tekisimme piirakkaa, siinä ei tarvitse tehdä mitään yksityiskohtaisia juttuja ja piirakan voi jakaa valmiiksi annospaloiksi.  Asiasta teki myös helpon se, että taikinat voi tehdä aiemmin pakkaseen, joka helpotti meitä suunnattomasti. Teimme taikinat koulussa edellispäivänä ja täytteet minun luonani seuraavana ja paistoimme ne sitten myös meillä. Kuvissa määrät näyttävät hirveän isoilta, koska jouduimme tekemään 2,5 kertaisen annoksen jotta kaikille olisi riittänyt ruokaa. Ohje on kuitenkin ihan normaaliin vuokaan mitoitettu.

Normaaliin 24cm piirakkavuokaan mitoitettu















Pohja:

150g margariinia
3dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä

Täyte:

2pss pakastepinaattia
3 munaa
1prk feta-juustoa
1prk ruokakermaa

Päälle:

juustoraastetta

1. Valmista pohja. Sekoita harottavin sormin huoneenlämpöinen margariini ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöritä taikina palloksi kulhon pohjalle.

2. Sulata pinaatti ja poista siitä liika neste painamalla sitä siivilää vasten kulhon yläpuolella.
















3. Murskaa fetaa suurpiirteisesti haarukalla ja lisää yksi kananmuna.

















4. Lisää "kuivattu" pinaatti fetaseokseen. Lisää loput munat ja kerma.
















5. Voitele vuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle. Pistele reikiä pohjaan ja paista 225 asteisessa uunissa vajaa 10min.

6. Kaada täyte pohjan päälle, ripottele juustoraastetta ja paista keskitasolla vielä n.20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti