maanantai 13. kesäkuuta 2011

Luxurious chocolate cake (Ylellinen suklaakakku)



Lupauduin tekemään serkkuni ylioppilasjuhliin kakkuja. minun piti tehdä niitä neljä ja kaikkien piti olla "juustokakkuja", koska täytekakut he tilasivat läheisestä leipomosta. Päätin tehdä kaksi suklaakakkua ja kaksi marjaista, raikkaampaa kakkua. Muistin ihailleeni aina pienenä tuota kyseistä suklaahyydykekakkua, ja syöneeni sitä serkkuni kanssa joissain juhlissa.Tein kakkuihin koristeeksi edellisellä viikolla ruusut, jotka saivat kakut näyttämään todella ylellisiltä, lisäksi tein siskoni visioihin perustuen suklaaspritsaukset, joilla saa mielestäni todella juhlavan lookin, jos vain jaksaa nähdä vaivaa. Suklaakakun ohje on äitini työkaverilta, ohje oli kyllä hyvä, mutta muuntelin sitä hiukan (en ilmeisesti osaa leipoa mitään ihan ohjeen mukaan :D). Suklaakakkujen lisäksi tein vanilja-mustaherukkakakun ja hedelmäisen mangokakun. Vaniljakakun tein Kinuskikissan ohjeella, vain päällisen muutin. Mangokakun ohje on omaa käsialaani, siitä kerron ehkä seuraavassa postauksessa.

Halkaisijaltaa 24cm irtopohjavuokaan
















Pohja:

180g Digestivejä
75g margariinia

Täyte:

255g tummaa suklaata sulatettuna
300g maustamatona tuorejuustoa
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
3 keltuaista
6 liivatelehteä
3 valkuaista
3dl vispikermaa
½dl vettä

1. Murskaa keksit ja sulata margariini, kaada keksimurskan sekaan ja sekoita. Taputtele esim. lusikalla leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.





2. Sulata suklaa vesihauteessa ja laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset. Lisää jäähtynyt, mutta vielä juokseva sulatettu suklaa.





























4. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota vispikerma (eri kulhoissa). Lisää tuorejuustoseokseen.





































5. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen.

6. Sekoita liivateseos hyvin, pitkänä nauhana seokseen. Kaada seos vuokaan.




















7. Anna hyytyä kylmässä n.4h. Vedä veitsi vuoan reunojen laitoja pitkin ja irrota kakku vuoasta. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti