tiistai 7. kesäkuuta 2011

Lemon-raspberry dream (Sitrus-vadelma Unelma)



Päätimme kavereideni kanssa juhlistaa pienellä porukalla koulun loppumista ja tietysti minun piti tehdä kakku. Kaverini ehdottivat jotain raikasta kakun ainesosaksi- mieleeni tuli heti sitruuna. Jäiset vadelmat sopivat aivan täydellisesti kyytipojaksi. Kakku maistuu mukavan vahvasti sitruunalle ja vadelmakiille vie pois liian kirpeyden. HUOM! Tein kakun pieneen 20cm vuokaan, määrät ovat mitoitettu siihen. Suluissa normaalin 24cm vuokaan tehtävän kakun määrät.

Halkaisijaltaan 20cm vuokaan

















Pohja:
75g Digestivejä (180g)
n.35g Margariinia (75g)

Täyte:
2dl vispikermaa (4d)
100g rahkaa (200g)
200g sitruunatuorejuustoa (400g)
½dl sokeria (1dl)
ripaus vaniljasokeria
2,5 liivatetta (5)
2,5rkl sitruunamehua (5rkl)
100g pakastevadelmia (200g)

Kiille:
100g pakastevadelmia (200g)
2 liivatetta (4)
vettä


1. Valmista pohja. Murskaa keksit esim. tehosekoitimessa. Sulata rasva kattilassa ja lisää se keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

2.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vaahdota kerma ja lisää rahka, tuorejuusto ja sokerit.






4. Lisää liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun.


 5. Sekoita liivateseos hyvin rahkan joukkoon. Kaada puolet seoksesta vuokaan ja pistä vadelmat rahkan joukkoon sattumiksi. Lusikoi loppu täyte vadelmien päälle. Anna hyytyä kylmässä n.4h.


















6. Valmista kiille. Survo hiukan vadelmia ja mittaa, että seosta on 2dl. Täytä vajaus vedellä. Kiehauta survos ja lisää liivatteet siihen. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä n.3h.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti