lauantai 3. syyskuuta 2011

Focaccia and foccolls (Focaccia ja foksylat)










Tämä on taas yksi niistä kotitaloudentunnnin ilmestyksistä johon ihastuin heti kättelyssä. Menin kotiin, ja olin niin ihastunut leipään, että muistin koko ohjeen ja kirjoitin sen äkkiä ylös. Sen jälkeen olen tehnyt tätä vähintään joka toinen viikko. Focaccia ja foksylat sopivat kaiken kanssa, mutta erityisesti tomaattikeitto ja fetasalaatti ovat olleet sellaisia, joille kyseinen italialainen leipä tuntuisi olevan luotu. Enjoy!















Neljälle nälkäiselle

25g hiivaa
2,5dl vettä
1tl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
4dl vehnäjauhoja
2 valkosipulin kynttä
2 tomaatti
rosmariinia 2tl + enemmän maun mukaan
0,5dl öljyä
vettä
merisuolaa

1. Liota hiiva veteen, lisää sokeri ja jauhot. Anna turvota 10min. liinan alla (mielellään vesihauteessa).
















2. Lisää suola (1tl), öljy (2rkl) ja loput jauhot (4dl).

3. Alusta taikina kunnolla ja anna kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Leikkaa valkosipulin kynnet ihan pieneksi murskaksi, pilko myös tomaatti melko pieneksi. Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, tomaatti, öljy (2rkl) ja rosmariini.
















5. Kaada taikina pellille ja muovaa siitä halkaisijaltaan 30cm kiekko. Painele sormella kuoppia ympäri kiekkoa. *JOS teet foksyloita pyörittele taikinasta tässä vaiheessa sämpylöitä joiden keskelle painat yhden kuopan.
















6. Lusikoi tomaattiseosta leivän kuoppiin ja pirskottele vettä leivän päälle.

7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10min. Ota sitten pois, pirskottele taas vettä, öljyä ja vähän merisuolaa ja laita takaisin vielä 5 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti