lauantai 3. syyskuuta 2011

Pecanpie (Pekaanipähkinäpiirakka)



Katsoin Sinkkuelämää eräs iltapäivä boksilta, ja siinä päähenkilö-Carrie syö ystäviensä kanssa ravintolassa. Hän tuntee keittiömestarin, joka tulee kysymään millaista ruoka oli ja tarjoamaan jälkiruokaa. Carrie sanoo, ettei millään jaksaisi, mutta keittiömestari sanoo, että Carrie saisi pekaanipähkinäpiirakkaa, jolloin Carrie heti unohtaa täyden vatsansa ja vastaa myöntävästi. Pekaanipähkinäpiirakka kuulosti niin hyvältä mielestäni, että kun näin sen ohjeen Michel Rouxin Piirakkakirjassa, minun oli aivan pakko kokeilla sitä. Piirakka on aika tuhtia tavaraa, joten tätä riittää aika monelle.
















20cm vuokaan

Jamien Murotaikina
230g voita pehmenneenä
80g vaahterasiirappia
150g hienoa sokeria
3 kananmunaa
330g pekaanipähkinöitä
50g vehnäjauhoja

1. Vuoraa aiemmin tehdyllä taikinalla voideltu, halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoka. Pistä vuoka jääkaappiin.

2. Pistä uuni lämpenemään 180 asteeseen.

3. Kun uuni on lämmin, ota taikina pois kylmästä ja pistele se haarukalla. Laita folio vuoan pohjalle (siis taikinan päälle) ja folion päälle herneitä. Paista pohjaa 15min, ota se sitten pois uunista, ota folio pois ja laita vielä uuniin 5:ksi minuutiksi. Alenna lämpö 170 asteeseen.

















4. Vatkaa voi, siirappi ja sokeri kermamaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon.































5. Siirrä 100g kauneimpia pähkinöitä sivuun. Pilko loput karkeasti.

















6. Kääntele pilkotut pähkinät ja vehnäjauhot munasokeriseokseen.

















7. Levitä täyte aiemmin paistetun pohjan päälle ja painele kokonaiset pähkinät täytteeseen.

















8. Paitsa 20-25min 170 asteessa, kunnes kullanruskea ja kimmoisa. Älä mielellään säilytä jääkaapissa (voi kovettuu), jos säilytät, niin ota ½h ennen tarjoilua esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti