torstai 22. syyskuuta 2011

Tomato Soup (Tomaattikeitto)


Naapurimme tekivät usein tomaattikeittoa, kun olin pieni. He laittoivat siihen paljon omia ainesosiaan, outojakin...mutta silti se oli ihmeellisen hyvää. Aina kun mietimme äitini kanssa mitä hyvää ja helppoa laittaisimme ruoaksi, päädymme tomaattikeittoon. Olemme valmistaneet sen aina pussista, mutta kun sain sen oman sauvasekoittimen, päätin kokeilla hiukan taitojani. Eräs tuttuni sanoi kerran, että he valmistavat tomaattikeittonsa kuumentamalla ensin öljyä ja tomaattipyrettä kattilassa ja lisäävät sitten tomaatteja. Jostain ohjelmasta muistin, että tomaatit pitää kaltata. Äitini neuvoi, että minun kannattaisi käyttää tomaattisosetta. Joten loin näitä neuvoja hyväksenikäyttäen tämän helpon, mutta maistuvan tomaattikeiton. Nauti!
















Neljälle nälkäiselle

1rkl tomaattipyrettä
1tlk paseerattuja tomaatteja
2rkl rypsiöljyä
1pkt (200g) valkosipulituorejuustoa
4 tomaattia
1 iso sipuli
1l vettä


1. Kalttaa tomaatit. Kiehauta vesi. Tee tomaattien pintaan kaksi viiltoa ristiin ja upota ne kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi. Siirrä tomaatit kylmään veteen jäähtymään ja kuori ne.
















2. Pilko sipuli silpuksi ja tomaatit kuutioiksi.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tomaattipyre siihen. Sekoittele välillä, jotta seos ei pala. Lisää sipulit joukkoon ja kuullota hiukan. Lisää tomaatit. Anna hautua hetki.

4. Laita tomaatti-sipuliseos kattilaan ja lisää paseeratut tomaatit (tölkki). Kiehauta.

















5. Ota kattila pois lämmöltä ja soseuta keitto. Siivilöi vielä tasaisuuden varmistamiseksi. Lisää tuorejuusto ja laita takaisin lämmölle. Anna hautua kannen alla ja tarjoa.




2 kommenttia:

  1. Oooo <3 Tomaattikeitto on niin hyvää. Mutta mä en jaksa tehdä sitä, lämmitän vaan niitä valmiita pusseja. Miten sä jaksat?!

    VastaaPoista
  2. Niin on<3 Mäkään en usein jaksa, mutta nyt kun kokeilin tätä reseptiä niin sitä tajusi mistä jää paitsi, jos ei ainakin kerran kokeile tehdä itse ;) Hyvin kiitos, koeviikko painaa päälle, entäs itse?

    VastaaPoista