lauantai 3. syyskuuta 2011

Stuffed meatballs (Täytetyt Lihapullat)


Siskoni oli syönyt tällaisia täytettyjä lihapullia amk:ssaan ja kertoi niiden olevan todella hyviä. Joten...päätimme kokeilla. Teimme kahta eri täytettä; herkkusieni ja feta. Lihapullat onnistuivat todella hyvin kummallakin täytteellä. Muista sulkea saumakohta hyvin, kun laitat täyettä lihapullalle!
















40 lihapullaa


2pss Ranskalaista sipulikeittoa
3dl vettä
1dl korppujauhoja
800g jauhelihaa
2 kananmunaa


Täyte nro. 1
200g sulatejuustoa
1prk fetajuustoa
Oliiveja makusi mukaan


Täyte nro.2
200g sulatejuustoa
1prk herkkusieniä
1 sipuli


1. Sekoita kulhossa sipulikeitto-ainekset, vesi ja korppujauhot. Anna turvota vähintään 5min.

 


















2. Lisää jauheliha ja kananmunat.
















3. Tee fetatäyte; laita kaikki ainekset pannulle ja sekoittele kunnes sulatejuusto on kokonaan sulanut, anna hautua n. 5min. Tee myös herkkusienitäyte; pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla. Laita herkkusienet sekaan ja sekoittele hetki. Lisää sulatejuusto ja sekoittele kunnes se on kokonaan sulanut. Anna hautua n. 5min.




4.  Muotoile 'taikinasta' palloja vedellä kostutetuin käsin pellille. Levitä ne lusikalla pihveiksi. Laita ruokalusikallinen haluamaasi täytettä pihvin keskelle ja painele saumakohta huolellisesti kiinni.
















5. Paina lihapullia vielä vähän lyttyyn(kts.kuva alla). Paista 225 asteessa 12min keskitasolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti