torstai 24. huhtikuuta 2014

Italialainen Tortano-leipä - Italian Tortano bread

 

 
(Scroll down for the English text)

Äiti tilaa Kodin Kuvalehteä, ja poimii aina lehdestä talteen kiinnostavat reseptit. Kyseinen leipä, jonka ohjeen äiti siis lehdestä bongasi, on kyllä herkullisin leipä ikinä! Leipä kannattaa tehdä joko vuokaan tai patonkikouruun, ei lätsäistä pelkästään pellille. Kokeilimme laittaa leivän sellaisenaan pellille, ja se menetti "ryhtinsä", ja sisällä olevat kierrokset painuivat kasaan.
















2 vuokaleipää

5dl vettä
30g hiivaa
1rkl hunajaa
2tl suolaa
3dl kaurahiutaleita
n. 11dl vehnäjauhoja
1dl öljyä

Täyte:

100g valkosipulituorejuustoa
2dl emmentalraastetta
1,5tl basilikaa
1,5tl oreganoa

Pinnalle:

vettä voiteluun
1dl emmentalraastetta
sormi-/ muuta suolaa


1. Laita kahteen 1-1½l vetoiseen vuokaan leivinpaperi niin, että se yltää myös vuoan reunoille.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja kaurahiutaleet.



 
3. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta taikinaa hyvin vaivaten.
















4. Lisää öljy ja vähän jauhoja. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
















5. Jaa taikina kahteen osaan, kauli molemmat palat vajaan sentin paksuisiksi taikinalevyiksi.
















6. Levitä molemmille levyille täyteaineet tasaisesti puoliksi.
















7. Kääri levyt rullalle ja laita rullat vuokiin kohoamaan. Kohota 20min liinan alla.
















8. Voitele leivät vedellä, tee niihin muutama viilto veitsellä ja ripottele päälle juustoraastetta ja ripaus suolaa.
















9. Paista 175 asteessa keskitasolla noin 30 min.
















***
 
My mom subscribes this women's magazine called "Kodin Kuvalehti". There are always plenty of recipes in the magazine, and sometimes one or two of them ends up in my kitchen. This delicious Italian bread was one of those founds my mom made a couple of months ago. You have to try this, it is that good, I promise!
 

2 loaves
 
2.1 cups water
30g yeast
1tbs honey
2tsp salt
1.3 cups oatmeal
4.6 cups flour
0.4 cups olive oil
 
Filling:
 
100g garlic seasoned creamcheese
0.8 cups some fatty grated cheese (I used Emmental)
1,5tsp basil
1,5tsp oregano
 
On the top:
 
water
0,4 cups grated cheese
salt
 
 
1. Put parchment paper in two loaf pans so that it comes up to the sides also.
 
2. Dissolve the yeast into the warm water. Add the honey, salt and oatmeal.
 
3. Add some flour slowly, and knead the dough until it's soft.
 
4. Add the oil and the rest of the flour.
 
5. Let the dough rest in its bowl under a cloth until it's twice a size.
 
6. Divide the dough into two sections. Roll both of the sections into a form of a rectangle.
 
7. Spread the filling ingredients evenly to both of the rectangles. Wrap and put the breads into the pans. Let them rest for about 20 minutes.
 
8. Put some water on top of the breads, score them by cutting a couple of slashes across the top with a knife and sprinkle some grated cheese and salt * (*optional).
 
9. Bake in a preheated 347F (175C) oven for 30 minutes. Enjoy! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti