tiistai 22. huhtikuuta 2014

Sienikakkupohja - Sponge Cake

 

(Scroll down for the English text)

Etsin pari vuotta takaperin täydellistä ohjetta kakkupohjaan, johon tulisi voita. Kaikki kokeilemani kakkupohjat olivat sitten joko liian kuivia tai muuten vai sopimattomia mielestäni, kunnes törmäsin sponge cake:iin (jollain nettisivustolla, jonka nimeä en muista :s). Tämä ilmeisesti jenkkilästä lähtöisin oleva kakkupohja on käytössä melkeinpä aina, kun kyseessä on tavallinen vaaleapohjainen amerikkalainen kakku.
Pohjan koostumus on ihana ja hyvänmakuinen, valmistus on helppoa eikä vie kovin kauaa laatuun ja makuun nähden. Käytän tätä kakkupohjaa nykyään aina, ja olen siis valitettavasti melko lailla hylännyt kokonaan sen perinteisen kakkupohjan, jossa kaikki ainekset pystyi mittaamaan samalla lasilla. Aikansa kutakin. :(
Toivottavasti töihin/ kouluun paluu ei ollut loman jälkeen liian rankkaa! t. Lomaileva abi :D
















Halkaisijaltaan n.24cm kakkuvuokaan

4 munaa
4,8dl sokeria
1tl vaniljauutetta
2,4dl täysmaitoa
57g suolatonta voita
4,8dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa


1. Pistä uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa munia 4 minuuttia. Sulata voi maidon kanssa kattilassa ja jätä jäähtymään.
















2. Lisää munien joukkoon sokeri ja vatkaa vielä noin 4 minuuttia, kunnes taikina on kevyttä, vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää vanilja.
















3. Sekoita yhteen kuivat aineet, lisää taikinaan ja vatkaa kunnes juuri sekoittuneet.
















4. Lisää maito-voi-seos ja vatkaa taikinaa vain sen verran, että neste juuri ja juuri sekoittuu taikinaan.
















5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
















6. Paista 175 asteessa n.40 min. Jos kakun pinta vaikuttaa liian ruskealta jo aikaisemmin, peitä kakun pinta foliolla ja laita takaisin uuniin. Jos teet puolikkaan annoksen, paista kakkua 30-35min.


***
 
A few years back, I was looking for a perfect recipe for a cake that would include butter. Finally, after a long time of frustrated searching I found this "Sponge Cake" recipe (don't remember the name of the site :s) and it was exactly the kind I had been looking for! Moist, light, fluffy..
Nowadays if I bake a normal cake (not chololate or carrot etc.), I use this recipe for the cake, because it's just that good :D


For a 24cm (9.4/9.8 inch.) cake pan

4 eggs
2 cups sugar
1tsp vanilla extract
1 cup milk
57g unsalted butter
2 cups flour
2tsp baking powder
1/4tsp salt

1. Preheat the oven to 347 degrees F. Beat the eggs in a large bowl for 4 minutes. Melt the butter with the milk, set aside to cool down.

2. Add sugar to the eggs and beat for another 4 minutes until the batter is light and fluffy. Add the vanilla.

3. Mix together the dry ingredients and add to the batter, mix until just blended.

4. Add the milk-butter-mix to the batter and mix until just blended.

5. Pour the batter into a greased, floured cake pan.

6. Bake in 347F for about 40 minutes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti