torstai 17. huhtikuuta 2014

Kuppikakkuja Suklaakuorrutteella pääsiäiseksi - Chocolate cupcakes' frosting for Easter

 

 (Scroll down for the English text)

Tein nämä kuppikakut/muffinssit (miten kukin tykkää) jo viime vuonna, mutta en jostain kummallisesta syystä (laiskuus?) julkaissut ohjetta näihin silloin. Itse muffinssitaikina on se sama vanha mitä käytän ihan aina (klik!), mutta kuorrutuksessa on tällä kertaa se juttu. Selasin netistä erilaisia ohjeita hyvälle "mattapintaiselle" suklaakuorrutteelle, joita voisin käyttää pääsiäisenä suklaamuffinssien päällä. En kuitenkaan löytänyt mieleistäni, joten päätin ottaa ohjat omiin käsiini :D Niin syntyi tämä ihana, makea suklaakuorrute, joka on täydellistä pursotettavaa ja istuu kuin valettu suklaamuffinssien päälle. Kuorrutetta tulee sitten melkoisen runsaasti, varoitan! :D Iloista pääsiäistä!

Ps. Ihmeellinen ylppäreiden ja pääsykokeiden jälkeinen aika on koittanut mullekkin tänne Espoon metsiin ja tää päivän kestänyt vapaus on ollut ihan hassua. Mun ei tarvitse tehdä yhtään mitään..outoa!! Mutta nyt on sitten aikaa päivittää blogiakin, ihanaa <3

Pps. Tajusin muuten kuinka koomista on, että just postasin detoxaamisesta ja nyt tarjoan ohjeen tälläselle kaloripommille hahah :D No mutta kerranhan me vain eletään!


Suklaakuorrute muffinsseille

227g margariinia/suolatonta voita
100 maustamatonta tuorejuustoa
6dl tomusokeria
250g tummaasuklaata















1. Vatkaa varovasti tomusokeri siivilän läpi pehmeän rasvan joukkoon.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto seokseen. Tuorejuuston on tärkeää olla hieman lämmintä, jottei kuorrutteeseen tule inhottavia paakkuja.
















3. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää jäähtyneenä seokseen. Koristele muffinssisi haluamallasi tavalla. Omissani käytin pieniä värikkäitä suklaamunia ja tivun (tipun? :D) näköisiä karkkeja.

***
 
I made these cupcakes already last year but for some reason, didn't post the recipe then at the time (too lazy? :D). Anyway, the frosting is suuuper delicious and sweet, I'm sure that you're going to love it! Fits perfectly for chocolate cupcakes yum! Happy Easter to you all!
 
Chocolate frosting for cupcakes
 
227g unsalted butter/margarin at room temperature
100g cream cheese at room temperature
6dl (ab. 2,5 cups) confectioner's sugar
250g semi-sweet chocolate
 
1. Whisk the sugar (through a sieve) with the butter carefully.
 
2. Add the cream cheese into the mixture.
 
3. Melt the chocolate in a heat proof bowl placed above a saucepan full of boiling water. Add the chocolate (when cooled) to the mixture and mix well. Enjoy! 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti