perjantai 22. heinäkuuta 2011

Banana-Quark-Caramel-Flan (Banaanirahka-kinuskitorttu)



Eli siis Banaanirahkakinuskitorttu! Näin ytimekkäästi. Idea lähti siitä, että olin monesti törmännyt banoffeehen, ja halusin tehdä sellaisen. Kondesoitua maitoa ei myyty kuitenkaan mökkikaupassamme, joten oli pakko korvata se kinuskilla. Ajattelin, että kokonaisuudesta tulee liian makea, jos laitan pelkkää vispikermaa, kuten banoffeeseen kuuluu, joten otin mukaan muös rahkaa. Siis koskahan tämä ei ole banoffee, en pinonnut banaanisiivuja vispin päälle kuten kuuluu, vaan sekoitin täytteeseen. Kinuskista sen verran, että älä keitä ihan kovaksi, muuten jähmettyy sellaiseksi, ettei saa leikattua. Oli muuten aika tuhtia tavaraa, mutta todella hyvää, nam! Ps. Voit myös itse vähän katsoa ja mittailla pohjan kanssa, onko mielestäsi voi-keksi-suhde ok.















ø 24cm vuokaan

Pohja:
n.400g Digestivejä
n.100g margariinia
(öljyä voiteluun)

Täyte:
1prk Flora Vispiä
1prk rahkaa
1prk (2dl)kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
ripaus vaniljasokeria
2rkl sokeria
2 banaania
kaakaojauhetta

1. Valmista ensin pohja. Sulata margariini ja murskaa keksit. Lisää margariinisula keksiseokseen ja levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja öljyllä voidelluille reunoille. Pistä jääkaappiin.















2. Valmista kinuski. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä kunnes vesilasitesti melkein onnistuu.
















3. Levitä kinuski pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin.


4.  Vaahdota Vispi ja lisää rahka sekä sokerit.
















5. Siivuta banaanit ja lisää rahkaan. Levitä kinuskin päälle tasaiseksi.














6. Sihtaa kaakaojauhetta päälle ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti