perjantai 22. heinäkuuta 2011

Key Lime Pie



Katsoin taas vaihteeksi tässä yksi päivänä Frendejä. Olisikos ollut tuotantokausi 2 meneillään. Monica (lempihahmoni, jota muistutan järkyttävän paljon!) teki Kiwi Lime Pien, josta Ross sai allergisen reaktion. Hän oli siis tietoinen kyllä allergiastaan, mutta oli kuullut Mopnican sanovan KEY Lime Pie, eikä Kiwi Lime Pie. Piirakka näytti niin hyvältä ja nimi oli mielestäni hauska, joten päätin kokeilla. Piirakka on suussasulava! Löysin Uneliaan blogista tähän ohjeen, mutta käytin vain neljää keltuaista, jotka riittivät mielestäni aivan mainiosti ja muuntelin vähän ohjetta, mm.paistolämpöä, koristelua ja jäähdytystä. Käytin taas Kinuskikissan pohjan suhdetta.

ø 24cm vuokaan

Pohja:
180g Digestivejä
75g margariinia
1rkl sokeria

Täyte:
4 keltuaista
1 tlk (397g) kondensoitua maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta


1. Valmista pohja. Sulata margariini ja murskaa keksit. Lisää keksimurskaan margariinisula ja sokeri. Paista 150C 10min. Varo, ettei pala! Nosta lämpö 160 asteeseen.
















2. Pese ja raasta yksi lime. Pese ja purista mehu n. kolmesta tai neljästä.


















3. Valmista täyte. Vatkaa keltuaisia kunnes sakenevat. Lisää kondensoitu maito.

4. Lisää täytteeseen mehu ja kuoriraaste. Levitä pohjan päälle.

















5. Paista piirakkaa 10-15min.

6. Laita pakkaseen puoleksi tunniksi ja sitten jääkaappiin mielellään puoleksi tunniksi. Koristele kermavaahdolla ja lopulla kuoriraasteella ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti