perjantai 22. heinäkuuta 2011

Midsummers birch tree (Juhannushalko)



Halusin tehdä juhannuksena jotain kesäherkkua jälkiruoaksi. Sain idean koristella kääretortusta halko. Olen sellaiseen aivan varmasti jossain törmännyt, mutta en kuolemaksenikaan muista missä! Päätin siis tehdä sellaisen. Täyte oli jumalaisen hyvää! Banaani ja suklaa nyt vaan toimii aina! Täytettä tuli kyllä todella runsaasti...puolet vähemmänkin olisi varmaan riittänyt...:D Kääretorttupohja oli Kinuskikissalta, täytteen loihdin itse.
















Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta
00aa1.JPG

Täyte ja koristelu:
2 prk Flora Vispiä
1prk rahkaa
n.½dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
n.150g tummaa suklaata
2 banaania


1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kun pystyt piirtämään vatkaimilla kahdeksikon vaahdon pintaan, ja se pysyy siinä jonkin aikaa, vaahto on valmista.

2. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti nuolijalla.
















3. Levitä leivipaperille ja paista 200 asteessa 6-8 min.
















4. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille mahd. nopeasti.


5. Muussaa banaanit esim. haarukalla.
















6. Vatkaa Flora Vispi ja lisää rahka sekä sokerit.


7. Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe ja banaanimurska rahkaseokseen.
















8. Levitä ihan ohut muutaman sentin levyinen kerros rahkaseosta kääretortulle. Tämän ideana on, että torttuun ei muodostu kuivaa reunaa siihen, missä ei ole täytettä. Levitä lopputäyte niin, että rullaat ohutta kerrosta kohti.

















9. Vatkaa toinen vispikerma, levitä kääretortun päälle ja koristele halko esim. suklaarouheella. Tarjoa ja nauti!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti