tiistai 26. heinäkuuta 2011

Jamie's Dough (Jamien Murotaikina)



Elikkä Jamie Oliverin Maailman Paras Piirakkataikina! Olin etsiskellyt jo kauan täydellistä makeaa piirakkapohjataikinaa, eli siis murotaikinaa. Eksyin jostain kumman syystä sitten kirjastossa keittokirjojen luo ja nappasin Jamien kirjan mukaani. Selaillessani sitä löysin tämän ohjeen, ja jo nimi kertoi minulle, että tätä on aivan pakko kokeilla. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, nyt käytänkin tätä pohjaa aina, kun leivon jotakin makeaa piirakkaa. Ohje kopioitu suoraan Jamien keittokirjasta; Alaston kokki.


















Halkaisijaltaan kahteen 30cm vuokaan

250g voita
3½dl tomusokeria
ripaus suolaa
8½dl vehnäjauhoja
4 keltuaista
4rkl kylmää vettä

1. Sekoita voi, sokeri ja suola.


















2. Lisää jauhot ja keltuaiset.


















3. Lisää vesi ja muotoile paksuksi tangoksi. Pistä kelmu päälle ja jääkaappiin tunniksi.


















4. Vuoraa vuoka jääkaappikylmällä taikinalla ja pistä vuoka pakkaseen tunniksi.

5. Jos et paista täytettä. Paista 180 asteessa 12min niin, että laitat folion taikinan päälle ja vuoraat sen esim. kuivilla herneillä. Paista pohjaa n.10min. Ota sitten pois uunista, ota folio herneineen pois ja pistele pohja haarukalla. Laita takaisin uuniin noin 2:ksi minuutiksi. Näin pohjan reunat eivät valahda tai pohja puhkea. HUOM! Jos täytettä pitää paistaa uunissa, en ole kokenut tarpeelliseksi esipaistaa pohjaa ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti