tiistai 26. heinäkuuta 2011

Homemade Oreo (Kotitekoinen Oreo)



Pyrin neljään oreo-postaukseen vuodessa ja näillänäkymin se tulee onnistumaan. Tämä on siis nro.2. Tälläisia Oreot ovat oikeasti. Tummia, mehukkaita ja pehmeitä. Täyte on ihanan kouhkeaa ja kevyttä. Muista, ettet paista oreoitasi liikaa ja kostutat ne huolellisesti. Ohje on taas jostain netin syövereistä kaivettu. Nauti!
















Pellillinen valmiita (täytettyjä) oreoita

3,1dl jauhoja
1,25dl kakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
1/4tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
3,1dl sokeria
1,2dl+2rkl suolaamatonta voita (vähäsuolainenkin käy)
1 iso kananmuna

Täyte:
0.6dl suolaamatonta voita
5dl tomusokeria
2tl vaniljaa
1,5dl maitoa

Maitoa kostutukseen

1. Uuni 190 asteeseen.

2. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja sokeri.
















3. Lisää hiukan sulanut sula voi ja muna. Tee noin tl kokoisia pyörylöitä pellille.























































4. Paista keskitasolla n.10min.
















5. Anna keksien jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään pursotettavaksi tahnaksi. Jos tahna tuntuu liian paksulta, lisä hiukan maitoa.























6. Täytä keksit. Laita ensin yhden keksin päälle täytettä ja paina toinen kanneksi täytteen päälle. Säilytä viileässä.

4 kommenttia:

  1. Oii, nää näyttää tosi hyviltä. Haluaisitko tehdä mullekin?

    VastaaPoista
  2. Of course my darling! Just tell me when...;)

    VastaaPoista
  3. Pakko kokeilla noita Oreoita! Kun oikeita Oreoita on aika vaikee Suomesta saada :( Näyttää kyllä hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Niin on, ja kun se hintakin vähän kirpaisee sitten kun niitä löytää :)

    VastaaPoista