tiistai 13. joulukuuta 2011

Red Velvet Cake




Joulukalenterin luukku nro.13!

Tein joskus kesällä ensimmäisen Red Velvet kakkuni. En tehnyt sitä lähes puoleen vuoteen, mutta viime viikonloppuna siihen tarjoitui tilaisuus, kun jotakin piti keksiä tätini luo kahvipöytään. Kakku on jo värimaailmansa puolesta niin jouluinen, joten päätin nyt kokeilla pastaväreillä värjäämistä- josko nyt kakusta tulisi niin punainen kuin oli tarkoitus, toisinkuin ensimmäisellä kokeilukerrallani kesällä, jolloin värjäsin taikina Dr. Oetkerin punaisella nestemäisellä värillä, ja kakusta tuli rusehtavan punainen...kun siis värin piti olla bright, eli joulun kirkkaan punainen. :)

(Kirjoitettu 13.6)
Törmäsin tähän "Punaisen samettikakun" ohjeeseen noin kaksi viikkoa sitten eräässä blogissa. Muutama päivä tämän jälkeen eri blogissa. Sitten viikko sen jälkeen muuten vain netissä. Silloin ajattelin, että nyt minun täytyy tämä sitten ilmeisesti tehdä kun se vain jatkaa törmäilyään minuun koko ajan. :D Kakkua luonnehdittiin dramaattiseksi punaisen värinsä takia. Väri oli aika hailakka, luulen, että esim. pastavärillä olisi saanut paremman. Aion kokeilla sitä seuraavaksi. Ohje oli taas -yllätys yllätys- englanniksi, joten päänvaivaa tuottivat mm. White distilled vinegar, eli valkoinen tislattu etikka suoraan käännettynä. Tämä paljastui myöhemmin sitten ihan tavalliseksi etikaksi (0.85sent/pullo). Olin varautunut hakemaan valkoista tislattua etikkaani vaikka kissojen ja koirien kanssa ja 10e budjetilla, jos se sattuisikin olemaan jotain apteekista saatavaa ihmeliuosta. No kuitenkin, etikan pointti oli se, että ruokasoodaan sekoitettuna se muodostaa eräänlaisen vaahdon joka antaa kakulle sen kuohkeuden. Oli kyllä nimensä veroinen kakku tuon samettisuuden puolesta. ;)

















Pohja:

5,75dl jauhoja
½tl suolaa
2rkl kaakaojauhetta
113g margariinia (huoneenlämpöisenä)
3,25dl sokeria
2kpl munia
1tl vanilja-aromia
2,4dl piimää
2rkl punaista elintarvikeväriä
1tl etikkaa
1tl ruokasoodaa

Täyte ja kuorrutus:

230g maustamatonta tuorejuustoa
230g mascarponea
1tl vanilja-aromia
2,5dl tomusokeria
3,6dl kermaa (rasvaprosentti mielellään yli 40%)

1. Sekoita jauhot, suola ja kaakaojauhe yhteen.



















2. Värjää piimä punaisella elintarvikevärillä.


















3. Vaahdota margariini ja lisää sokeri. vatkaa muutama minuutti kunnes seos on kuohkeaa.


















4. Lisää vanilja-aromi ja munat yksitellen. Lisää sitten kuivat-aineet vuorotellen punaisen piimän kanssa taikinaan.

5. Lisää lopuksi etikka-sooda-seos. Laita kulhoon 1tl etikkaa ja sitten 1tl ruokasoodaa, seoksen pitäisi alkaa suhista. Lisää se sitten nopeasti taikinaan, sekoita mahd. vähän.

















6. Laita taikina kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 175:ssa asteessa n.25-30 min, Kakkupohjat saavat jäädä keskeltä vähän kosteaksi.
















7. Anna asettua vuoassa kymmenisen minuttia. Käännä pohja sitten pois vuoasta ja anna sen vielä jäähtyä. Kun jäähtynyt, kääri muovikelmuun ja pistä pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
















8. Valmista täyte ja kuorrute. Vatkaa kerma. Lisää tuorejuusto ja mascarpone. Vatkaa hetki. Lisää vanilja ja tomusokeri pienissä erissä.

9. Levitä täytettä toisen pohjan päälle ja nosta kanneksi toinen pohja. Kokoa kakku näin ja kuorruta se lopulla täytteellä.


2 kommenttia:

  1. kaikki nää sun leivokset näyttää ihan sika maukkailta!!!! tuun maistelemaan joskus :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! Totakai sä tulet! Saat maistella uusia reseptikokeiluja... :D

    VastaaPoista