lauantai 3. joulukuuta 2011

Mahnattan's Cheesecake (Manhattanin juustokakku)



Joulupostaus nro.3!! Ja joulu se vain lähenee! <3

Tein tätä kakkua siskolleni, kun tätini ja serkkuni menivät siskolleni vieraisille. Tämä suussasulava enpystyvastustamaan-kakku tuli tutuksi joitakin vuosia sitten pääsiäisenä kun olimme eräillä tutuillamme kylässä. Ei ole kyllä mikään laihduttajan kakku, mutta sen smetana ja tuorejuusto määrän jotenkin vain unohtaa maistellessaan tätä taivaallista kakkua. Tämä muuten oli ensimmäinen paistettava juustokakku jonka tein alusta loppuun asti itse! Kakku oli jotenkin niin paljaan näköinen, ja tuli sellainen fiilis, että varmaan myös aika tuhdin makuinen, joten tein siihen siis aiemmin postaamani coulisin kaveriksi. Ja tuli siis niin hyvää että! Ohje siis siltä tutultamme joka tätä teki...paitsi pohjan keksi-rasva-suhde joka Kinuskikissalta. Olen vain todennut sen olevan paras. Yksinkertaisesti.

















24cm vuokaan

Pohja:
180g Digestivejä
75g margariinia

Täyte:
400g tuorejuustoa
2 isoa munaa
140g hienoasokeria
1,5tl vaniljaa/vaniljasokeria
4,5dl smetanaa




















1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

2. Tee pohja. Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita sula rasva keksimurskan joukkoon ja levitä leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.


















3. Vatkaa tuorejuusto, munat, 100g sokerista ja 0,5tl vaniljasta tasaiseksi massaksi. Kaada keksipohjan päälle ja paista (190 asteessa) uunissa 20min tai kunnes täyte on jähmettynyt. Anna jäähtyä 20min.

















4. Vatkaa smetana, loput sokerista ja loppu vanilja. Lusikoi jäähtyneen kakun päälle ja paista kakkua vielä 10min. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa 8h/yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti