sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Composite Fruit Kissel (Sekametelisoppa)



Ja joulukalenterin luukku nro.4 avautuu... :)

Äidilläni oli ollut työpaikallaan joululounas, ja heille oli tarjoiltu sekahedelmäkiisseliä jälkiruoaksi, nimellä "sekametelisoppa". Äiti sanoi sen olleen niin hyvää, että oli heti halunnut itsekin tehdä sitä, muistaessaan kiisselin omasta lapsuudestaan. Ja lapsuutensa jouluista. Kiisseli on hyvää sellaisenaan, mutta sitä voi syödä myös esim. vaniljakastikkeen/kermavaahdon kera tai vaikka riisipuuron päällä. Miten vain kukin haluaa. Ohje vanhasta Gummeruksen Maija Keittää-kirjasta vähän muunneltuna.





















Iso kattilallinen, yli 10:lle hengelle

250g kuivattuja hedelmiä
1l vettä
1-2dl sokeria
2-3rkl perunajauhoja
1dl kylmää vettä
















1. Laita hedelmät veden ja sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes kiehahtaa.

2. Kun vesi on kiehahtanut vähennä lämpöä ja anna poreilla hiljalleen kannen alla n. 30min.
















3. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta kiisseli.

4. Valmista suurus. Laita perunajauhot veteen ja sekoita.
















5. Lisää suurus kiisselin sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kiisseli vielä levylle ja odota kunnes se kuplii taas ja ota pois lämmöstä. Sokeroi pinta ja tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti