torstai 8. joulukuuta 2011

Wintry Chocolate cake (Talvinen Suklaakakku)




Joulupostaus nro.8! Lumista torstaita kaikille!

Vähän alkaa huolestuttaa, että saadaanko sittenkään sitä valkoista joulua, kun ulkona on niin ikävä ilma. Onneksi en ole kuitenkaan täällä pääkaupunkiseudulla jouluaattona katselemassa vaan kaukana pohjoisessa, missä on kuulemma ollut lunta jo vähän pidempäänkin ;) Asiaan. Ohje on taas eräiltä tutuiltamme, joilta saimme sen vuonna 2001, eli aika kauan aikaa sitten. Teimme sitä muutaman kerran silloin, mutta sitten se vain jotenkin jäi. Tänään, kun tulin kotiin, pöydällä oli auki ko. ohje ja tarvikkeet valmiina, kuivat aineet jo sekoitettuna ja rasva mitattuna valmiina sulatettavaksi. Päättelin, että siskoni oli tainnut tulla kylään meille... No, kakku oli taas yhtä menestys, kuin mitä silloin aikoinaan, että kyllä kelpasi syödä. HUOM! Jos säilytät kakkua jääkaapissa, niin ota se ainakin vartti ennen tarjoilua pois sieltä, jotta kuorrute ehtii vähän lämmetä ja kakku on helpommin leikattava.















Kuivakakkuvuokaan

3dl sokeria
3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl kaakaota
150g margariinia/voita
2 munaa
3/4dl rasvatonta maitoa
3/4dl kiehuvaa vettä

Kuorrutus:
1 levy (200g) tummaa suklaata
nokare margariinia/voita


1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet.

















2. Vatkaa munat kevyesti. Lisää jäähtynyt rasva kuiviin aineisiin.

















3. Lisää kevyesti vatkatut munat, maito ja kiehuva vesi sähkövatkaimella sekoittaen.
















4. Paista 175 asteessa n.35min.

5. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sulaneeseen suklaaseen rasvanokare. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti