perjantai 16. joulukuuta 2011

Mince pies with plum jam (Erilaisia tapoja taitella joulutorttuja)



Joulukalenterin luukku nro 16 avautuu...

Tietysti halusin tehdä blogini joulukalenteriin joulutorttuja, of course. Mutta ongelmana oli, että niitä ovat tehneet jo kaikki bloggarit, jotka ovat leivontablogia pitäneet. Joten, kun siskoni keksi, että voisimme tehdä postauksen, jossa esiteltäisiin erilaisia tapoja taitella torttuja, olin helpottunut....minun ei siis tarvinnut sortua vanhaan kaavaan ja tehdä torttuja joiden ohjeen kaikki jo tietävät. :) MUISTA! Kastella koko ajan torttujen reunoja ja kaikkia läpsyköitä joita kiinnitetään toisiinsa ja voidella kaikki hyvin munalla.
Tämän postauksen kuvista olen erityisen ylpeä, siskoni otti ne ja käytti aikaansa muokatakseen jokaisen merkittävän vaiheen yhdeksi kuvaksi, kiitos! <3
Ps. Siis hänhän ottaa n.95% blogini kuvista joten...
















14 torttua

Tarvitset:

Torttutaikinaa
Luumuhilloa
vettä
kananmunan

(Paista 12min 225 asteessa)



Tapa 1. Tähtitortut


















* Tee vinoviillot keskustaan päin jokaisesta kulmasta. Laita hilloa keskelle ja taivuta joka toinen kulma hillon päälle.


Tapa 2. Enkelitortut


















* Tee vinoviillot jokaisesta kulmasta keskustaan päin. Laita hilloa keskelle. Taivuta sivulla olevat kulmat käsiksi ja ylhäällä olevat pääksi.


Tapa 3. Ikkunatortut


















* Tee viillot niin kuin piirtäisit taikinaneliön sisälle pienemmän neliön, mutta älä piirrä sivuja kiinni toisiinsa. Laita hilloa keskelle ja nosta kulmat hillon päälle. Voit myös laittaa halutessasi hillon lopuksi.


Tapa 4. Mummon joulutortut


















* Aloita vasemmasta reunasta. Piirrä oikealta vasemmalle viiva. Oikeasta reunasta ylhäältä alas. Oikealta ylhäältä vasemmalta oikealle ja vasemmalta ylhäältä alhaalta ylös. Laita hilloa keskelle ja taivuta liuskat keskelle.


Tapa 5. Puolikuut


















* Tee ympyrämuotilla taikinaneliöstä ympyrä ja laita keskelle hilloa ohueksi viivaksi. Taivuta ympyrän toinen reuna toisen päälle ja painele reunat yhteen esim. haarukalla.


Tapa 6. Nyyttitortut

















* Laita hilloa keskelle ja taivuta reunat keskustaa kohti hillon päälle.


Tapa 7.  Sanwichtortut


















* Tee tähtimuotilla tortuista tähdenmuotoisia. Koverra toiseen (kanneksi tulevaan) kuoppa/ jätä kuopattomaksi ja laita toiseen hilloa. Kostuta vedellä jommankumman reunoja ja paina yhteen niin, että jos teit kuopallisen niin se tulee tietysti kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti