keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Multi-grain bread (Moniviljaleipä)


17 päivää jouluun, eli joulupostaus nro.7!!

Tykkään valmistaa leipää. Silloin tiedän, mitä kaikkea leivässä on, ja maku on jotenkin pehmeämpi. Näin joulun alla varsinkin tulee tehtyä itse aika paljon leipää, kaupan leipää ei paljon meidän leipäkorissa näy. :) Pidän tästä leivästä erityisesti, koska se on myös terveellinen (lisäaineettomuuden ja itsetehdyn maukkauden lisäksi). Resepti on vanhasta lasten Leivotaan! kirjasta.

















1 vuokaleipä

2½dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
2½dl vehnäjauhoja
1½dl ohrajauhoja
1dl kaurahiutaleita
50g margariinia


1. Sulata margariini ja sekoita vehnä- ja ohrajauhot keskenään.

















2. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja murenna sekaan hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.

3. Lisää kaurahiutaleet ja anna turvota hetki. Lisää puolet jauhoista ja sekoita.
















4. Lisää aiemmin sulatettu margariini ja sekoita kunnes margariini on imeytynyt.
















5. Lisää loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi. Anna nousta 15min.

6. Voitele ja jauhota vuoka. Kumoa taikina vuokaan ja anna nousta liinan alla 30min.

7. Paista 200 asteessa 30min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti