maanantai 19. joulukuuta 2011

Liver Cookies For Dogs (Koirien Maksakeksit)




Joulukalenterin luukku numero 19!

Ajattelin tehdä nyt uuden aluevaltauksen ja tehdä välillä myös jotain syötävää koirille!

Ostin joskus kauan sitten koiranruokakirjan kirjamessuilta. Kokeilin siitä paria reseptiä, sitten se jäi noin neljäksi vuodeksi hyllyyn, kunnes tänä jouluna mietin mitä antaisin perheemme nelijalkaisille pukinkonttiin. Mielestäni maksakeksit vaikuttivat hyviltä...koirille. Olin huomannut jo aiemmin, etteivät omat tekoseni näytä samalta miltä kirjan vaikka olen seurannut ohjeita hyvin tarkasti. Tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut mitenkään negatiivisesti ruokien maukkauteen, tai ainakaan en ole niin huomannut. Mutta kuitenkin...keksit olivat menestys ja nuorempi koiramme Jasna söi varmaan seitsemän aattoiltana kun kävi nappaamassa itse laatikosta muutaman huomaamattamme ennenkuin oli jo liian myöhäistä :D Ohje siis Donna T. Robertsin kirjasta Koiran keittokirja. Muutin vähän ohjetta ja en laittanut esim. Dijon sinappia, koska en ollut ihan varma miten koiriemme vatsat suhtautuisivat asiaan...
















50-60 keksiä

7½dl vehnäjauhoja
5dl perunasosetta

Kastike

1rkl öljyä
400g naudanmaksaa
2,5dl lihalientä


1. Valmista ensin kastike. Paista maksa öljyssä pannulla kypsäksi ja viipaloi vähän. Laita maksa lihaliemen kanssa tehosekoittimeen ja soseuta kastikkeeksi.

















2. Sekoita jauhot ja perunasose kastikkeeseen ja alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Saatat tarvita vähän enemmän jauhoja mitä ohjeessa on mainittu.
















3. Ota taikinasta n.2rkl kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi leivinpaperille. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa 30-35min. Käännä sitten uuni pois päältä ja anna keksien tekeytyä uunissa vielä kolme tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti