lauantai 17. joulukuuta 2011

Devil's Food Cake (Paholaisen suklaakakku)



Joulukalenterin luukku nro 17!!

Tämän kakun kanssa matkasin pitkän matkan. Siinä tuli muutama kilo lisää, paljon paineita, hauskoja hetkiä ja vihaisia katseita kun toin viidennen kerran saman kakun pöytään. Tai siis ei minun mielestäni saman. Kehitin ja muokkailin koko ajan reseptiä mieleisemmäkseni. Koitin tehdä täytteen sekä maito-, että tummallasuklaalla ja tein paljon muita muokkauksia joita en nyt ala tässä luettelemaan.
Kiinnostukseni tämän kakun tekoon on lähtenyt jo pienenä amerikkalaisista elokuvista. Sitten myöhemmin yritin kehitellä samanlaista suklaakuorrutetta, kuin Izie eräässä Greyn Anatomian jaksossa. Googletin jopa Izzien suklaakakku...:D Ei valitettavasti tullut haluamaani hakutulosta. Sitten vihdoin löysin oivan reseptin, jota aloin kokeilla. Havaitsin, että reseptin kakku oli liian kuiva makuuni, joten muuttelin siinä vähän ainesten määriä ja korvasin mm. osan sokerista fariinisokerilla saadakseni täyteläisemmän ja tummemman vaikutelman. Täyte on Nigella Lawsonin omasta versiosta tästä klassisesta kakusta. Täytyy kyllä kiittää perhettäni ja sukuani, jotka ovat kakku toisensa jälkeen jaksaneet syödä tätä ja erityisesti kyllä kiitän ystävääni Emmaa, jonka kanssa tein neljä näistä kokeiluista. Kiitos kuvaajalle! <3

















Yksi syntisen hyvä suklaakakku 24cm vuokaan.

9rkl kaakaojauhetta
3,6dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1/4tl leivinjauhetta
113g margariinia tai voita
1dl fariinisokeria
2,6dl sokeria (kide)
2 isoa munaa (huoneenlämp.)
1,2dl vettä
0,6dl maitoa
0,6dl kermaa

Täyte:
125ml vettä
30g fariinisokeria
175g margariinia tai voita
300g tummaa suklaata

Maitoa kostutukseen


1. Voitele ja jauhota 2 vuokaa. (Voit käyttää myös yhtä)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. EI SOKEREITA! (kkjauhe, jauhot, suola, leivinjauhe ja ruokasooda)

















3. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
















5. Yhdistä vesi, maito ja kerma. Lisää neste vuorotellen kuivien aineiden kanssa taikinaan.

6. Levitä taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 15-20min. Tee puutikkutesti niin teidät milloin pohjat ovat valmiita.






























7. Valmista täyte. Mittaa vesi, sokeri ja rasva kattilaan. Anna niiden kiehua hetki ja lisää suklaa paloiteltuna. Ota pois levyltä. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä voimaiseksi.

















8. Kostuta pohjat hyvin, esim. maidolla ja levitä hiukan alle puolet täytteestä toisen pohjan päälle (Jos käytit vain yhtä vuokaa, halkaise tässä vaiheessa pohja ja seuraa muita ohjeita kuten jos olisit tehnyt 2 pohjaa). Nosta toinen pohja täytteen päälle ja levitä loppu kuorrute koko lopun kakun päälle, niin että se peittyy kauniisti. Säilytöä kuvun alla huoneenlämmössä jos tarjoamiseen ei ole montaa tuntia. Muussa tapauksessa säilytä kuvun alla esim. kylmäkaapissa. Kuorrute jähmettyy jos se on jääkaapissa kauan.

8 kommenttia:

  1. Nam! Tämä just uunissa tekeillä, toivottavasti on hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Aivan täydellinen kakku tuli! Kiitos muutenkin loistavista ohjeistasi :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa! Tollasta on aina niin kiva kuulla! :)

    VastaaPoista
  4. Moi! Itse aion kokeilla sukusynttäreihin Nigella Lawsonin reseptiä:
    Paholaisen suklaatäytekakku

    Tarvitset:

    2x 20cm kakkuvuokaa (kerroskakku)


    Pohja:

    50g tummaa kaakaojauhetta
    100g ruokokidesokeria (tumma)
    2,5 desilitraa KIEHUVAA vettä
    225g vehnäjauhoja
    ½ tl leivinjauhetta
    ½ tl ruokasoodaa
    125g suolatonta voita
    150g sokeria
    1tl vanilja-aromia
    2 vapaan kananmunaa


    Kuorrutus:

    1,25dl vettä
    30g tummaa ruokokidesokeria
    175g voita
    300g suklaata

    Näin se käy:

    Mittaa 50g kaakaojauhetta ja 100g ruokokidesokeria kulhoon. Kaada 2,5 dl kiehuvaa vettä. Sekoita ja jätä hetkeksi sikseen.

    Laita toiseen kulhoon 225g vehnäjauhoja, puolikas teelusikka leivinjauhetta ja ruokasoodaa. Vatkaa 125g voita ja
    150g sokeria. Lisää myös vanilja-aromia kaksi teelusikkaa ja kaksi munaa. Leikkaa vuokiin sopivat leivinpaperinpalaset ja
    voitele ne siitä huolimatta. Laske taikina vuokiin tasapuolisesti. Paista kakkuja 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

    Anna pohjien jäähtyä noin 10 minuuttia ritilän päällä ennen kuorruttamista.

    Lisää 1,25g vettä, 30g tummaa sokeria ja 175g voita. Anna niiden sulaa miedolla lämmöllä. Kun ainekset ovat sulaneet,
    ota levy pois päältä ja lisää joukkoon 300g tummaa suklaata. Pilko ne hyvin tai käytä suklaarakeita. Heiluttele kasaria,
    niin että suklaat sulavat joukkoon.
    Laita ensimmäinen kerros päällispuoli alaspäin. Ota kuorrutuksesta noin kolmasosa ja levitä se ensimmäisen pohjan päälle.
    Aseta toinen kerros toisen kerroksen päälle oikein päin. Laita loput kuorrutuksesta kerroksen päälle ja levitä se sivuille
    ja jätä päälle paksu rosoinen kerros. Nyt sinulla onkin jo valmis kakku! Voilà!

    VastaaPoista
  5. Hei! Pitääkin kokeilla tuota nigellan kakkupohjan ohjetta, koska siis kuorrutushan on suoraan tuosta samaisesta ohjeesta. Toivottavasti onnistui!

    VastaaPoista