perjantai 9. joulukuuta 2011

Finnish Blueberry Rye Pastry (Mustikkakukko)




Joulukalenterin yhdeksäs luukku avautuu...


Vieläkin näissä isänmaallisissa tunnelmissa. Tämän postauksen meinasin unohtaa kokonaan! Eli, tein tätä isänpäiväksi krantulle isälleni, joka ei niin kauheasti makeasta välitä, mutta rakastaa ruisleipää. Sain taas kontolleni jälkiruoan, ja päädyin siihen, että ruistaikinaan tehty piirakka sopii mainiosti! Niin se sopikin ja isä tykkäsi kyllä kovasti. Ohje yhdistetty köksänvihon ja paketin kyljestä. HUOM! Piirakka on tehty 22cm vuokaan, mutta eiköhän siihen normaaliin 24cm mene tuo, mutta vähän ohuempi vain tulee.

















22cm vuokaan (6:lle)

125g margariinia
½dl sokeria
1½dl ruisjauhoja
1dl ohrajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
½l mustikoita
½dl sokeria
1rkl perunajauhoja

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

















2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet. Lisää sähkövatkaimella rasvasokeri vaahdon joukkoon.

















4. Voitele vuoka ja painele puolet taikinasta tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

















5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi ja laita täytteen päälle. Paista n.30min keskitasolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti