tiistai 6. joulukuuta 2011

Independence Day's pastry (Itsenäisyyspäivän leivos)



Kalenterin luukku nro.6!

Mietin mitä tekisin itsenäisyyspäiväksi...kakun?Keksejä? Päädyin leivoksiin. Olin jo kauan halunnut kokeilla erästä hopeakakku reseptiä ja se tuntui sopivalta tähän (Reseptiä muunneltu aika reilulla kädellä). Kaapissa pyöri myös yksi kondensoitumaito purkki ja halusin sen sieltä pois. No näistä lähtökohdista kehittelin sitten täytteeksi suomalaiseen tyyliin puolukkatäytteen. Kondensoituamaitoa, puolukoita ja vispikermaa, nam! Päälle vielä kaapin perällä möllöttänyt sokerimassa ja vähän sinistä ristiä niin johan tuli isänmaallinen olo! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


















4 leivosta

Pohja:
½dl sulatettua ja jäähdytettyä margariinia
1dl sokeria
2 keltuaista
½dl maitoa
1,5dl vehnäjauhoja
0,75tl leivinjauhetta
2 valkuaista

Täyte:
1dl vispikermaa
1/4dl kondensoitua maitoa
1 liivate + 1rkl vettä
1,5dl puolukoita

Sokerimassaa
Sinistä elintarvikeväriä
maitoa kostutukseen

1. Vaahdota kerma ja lisää kondensoitumaito. Kiehauta vesi ja lisää liivate. Lisää seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen kermaseokseen. Laita jääkaappiin hyytymään 

 















2. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi.

3. Lisää keltuaiset yksitellen ja sitten maito vuorotellen kuivien aineiden kanssa.

















4. Vaahdota valkuaiset ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.


















5. Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (suorakulmaiseen) ja paista 200 asteessa n.10min.

6. Survo puolukoita hiukan ja lisää jähmettyneen täytteen joukkoon.



















7. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan ja levitä toiselle puolelle täytettä. Nosta toinen puoli täytteen päälle kanneksi ja verhoa tämä "pieni kakku" ylijääneellä täytteellä tai esim. kermavaahdolla.



















8. Kauli sokerimassa ja laita leivoksen päälle. Leikkaa neljään osaan ja maalaa elintarvikevärillä lippuihin ristit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti