maanantai 5. joulukuuta 2011

Rice pudding (Riisipuuro)




Kalenterin luukku nro.5 arvoisat lukijani!


Riisipuurohan nyt vain yksinkertaisesti kuuluu jouluun. Ainakin meidän perheen. Riisipuurosta, pipareista ja glögistä tulee joulufiilis, joten pakkohan mun nyt oli sen perinteisen riisipuuron ohje tänne laittaa! Mummoni tekee puuron niin, että kiehauttaa riisit vedessä ja kaataa sen jälkeen veden pois, laittaa sitten uuden veden ja jatkaa siitä sitten normaalisti. Kukin siis tavallaan. :) Ohje Risella-paketin kyljestä ihan hiukan muunneltuna.






















4:lle


2dl vettä
2dl puuroriisiä (esim. Risella)
1l maitoa (rasvaista, mielellään punaista)
½tl suolaa
nokare voita


















1. Laita riisit ja voi kattilaan ja hämmennä liedellä, kunnes voi on sulanut.
















2. Lisää vesi ja sekoittele niin kauan, kunnes riisi on imenyt itseensä melkein kaiken veden.

















3. Lisää maito nauhana koko ajan sekoittaen riisien joukkoon ja hämmennä kunnes kiehahtaa.

















4. Anna puuron kiehua hiljaa kannen alla n.40min. Sekoita nelisen kertaa kiehumisen aikana. Mausta suolalla.



+ Tarjoile esim. voisilmän, kanelin&sokerin tai hedelmäkiisselin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti