tiistai 20. joulukuuta 2011

Rosemary Garlic In a Jar (Rosmariinikynsiä purkissa)



Joulukalenterin luukku nro 20!

Olin jo pitkään halunnut kokeilla etikkaliemeen säilömistä. Lainasin jopa kirjan Kotilieden Suuri säilöntäkirja. Sieltä löysin kiinnostavan "Rosmariinikynnet"-reseptin jota päätin sitten kokeilla. Tällaiset itsetehdyt marinoidut jutut ovat mielestäni hyvä joululahja ja siksi päätin, että annan tällaisen purkin yhdelle kulinaristisedistäni. ;) Todella nopeaa ja vaivatonta säilöminen tällä reseptillä oli ja varmasti tuli hyviä kynsiä jos tuoksusta voi jotain päätellä!

















n.10cm mittainen norm. halk. purkki

3-4 valkosipulia
pieniä tuoreen rosmariinin oksia

Mausteliemi
1dl vettä
0,75dl valkoviinietikkaa
0,4dl juoksevaa hunajaa/sokeria
3/4tl roseepippureita
½tl suolaa

1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, älä kuori. Keitä kynsiä reilut viisi minuuttia vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele kynnet kylmällä vedellä.

















2. Kuori kynnet. Lado ne kerroksittain rosmariinin oksien kanssa purkkiin.

3. Keitä maustelientä viisi minuuttia ja kaada kuumana kynsien päälle niin, että kynnet peittyvät. Laita kansi kiinni ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. + Saatat joutua keittämään vähän enemmän maustelientä mitä ohjeessa sanotaan, koska valkosipulien koko vaihtelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti