keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Mulled Wine Pears (Joulupäärynät glögissä)




Luukku numerooo 14!!

Nämä on niin hyviä! Setäni mukaan "sika hyviä" ...:D Niin siis, teimme näitä köksän joulukerralla joskus 2009 (?). Muistin nämä nyt vasta tänä jouluna kun hedelmäkulhossa pyöri joutilaita päärynöitä ja jotain käyttöä niille piti keksiä. Kun mainitsin asiasta siskolleni tämä muisti, että setämme oli tehnyt joulupäärynöitä mummolassamme joskus kauan sitten...ja että ne olivat olleet tosi hyviä! Joten päätin sitten tehdä näitä, ja ihan yhtä hyviä niistä tuli + ja jouluisia, kuin silloin muutama vuosi takaperin! Ohje siis muokattu vanhasta köksänvihosta...



















Neljälle

1,5dl glögitiivistettä (Esim. Marli (1:3))
1,5dl vettä
4 päärynää

Suurus:
½dl kylmää vettä
1rkl perunajauhoja

2dl vispikermaa
n.2tl kanelia
1 kukka neilikkaa
2tl vaniljasokeria
½dl sokeria
pipareita

1. Mittaa kattilaan glögitiiviste ja vesi. Anna kuumentua.

2. Kuori sillä välin päärynät ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia.

















3. Keitä päärynät pehmeiksi glögissä ja kuori välillä vaahtoa pinnalta pois.

















4. Vatkaa kerma ja mausta se kanelilla, piparimuruilla, neilikalla (jauha kukka) ja sokerilla.

5. Kun päärynät ovat pehmeitä, ota ne pois kattilasta ja sekoita suuruksen aineet. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan ja sekoita. Ota pois lämmöltä.

6. Anna päärynöiden hiukan jäähtyä. Tarjoa glögikastikkeen, pipareiden ja maustetun vispikerman kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti